Praktische info

Voorwaarden voor deelname aan de Niersjaarsduik: deelname is geheel voor eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor welke schade, hoe dan ook ontstaan, aan derden.

Zorg dat je in goede gezondheid bent. Laat je niet verleiden door weddenschappen e.d. als je niet fit bent. Bij twijfel je arts raadplegen. Ben er ook van bewust dat het Nierswater GEEN zwemwater is en het is zeker GEEN drinkwater en kan schadelijk zijn voor je gezondheid.

Inschrijven kan ook nog ter plaatse gebeuren maar i.v.m. onnodig wachten in de kou adviseren wij je via deze site in te schrijven. Wel dien je op 1 januari even aan te melden en een handtekening achter je naam te zetten i.v.m. risico en aansprakelijkheid.

Parkeerruimte is er voldoende op het Straatje. Ook op de Martinushof bij de kerk. Omkleden kan in de oude brandweerkazerne, dames en heren kleden gescheiden om. Als je gesteld bent op privacy tijdens omkleden neem dan een ruime badjas mee omdat de ruimtes niet geheel tegen  ongewenste inkijk zijn afgeschermd. Neem sowieso een handdoek en een badjas/kleding mee en draag deze ook tijdens de warming up om niet te veel af te koelen. Pas na het startschot verder ontkleden om niet af te koelen. Op deze manier ga je warm het water in koel je nauwelijks af.  Zorg dat je na de duik weer zo snel mogelijk de warme kleren aan trekt en ga dan pas naar de wel verdiende erwtensoep.

Ludiek verkleed mag ook: het verhoogt de feestvreugde (maar denk wel aan je veiligheid).

Zorg voor schoeisel: op blote voeten door het zand en het uit het water komen bij de trap  is niet prettig (en je bent tenslotte geen pinguïn).

Het kan zijn dat door slechte weersomstandigheden of hoog water de duik afgelast moet worden. Hou de informatie op deze site dan ook nauwlettend in de gaten.

Nadere instructies volgen ter plaatse.